onsdag 11. juli 2012

Glede

En blogg om glede – opplevd på East Africa Cup
(Ja, okay, jeg er blitt litt for ”Afrikansk” -Hakuna Matata – lev I nuet. “Ingen strev, ingen bekymringer” og alle de greiene der. Derfor kommer dette blogginnlegget først nå. Over en uke etter at jeg begynte på innlegget.)
Jeg vil dedikere dette blogginnlegget til Glede! For var det en sinnstemning som står igjen etter East Africa Cup så er det Glede med STOR G! Stemningen sitter lett og for en gangs skyld trenger de ikke bekymre seg for mat og drikke. Glede ved de tre daglige store måltidene med mat og blankt, rent vann servert på store flasker.


Gleden ved å være et nytt sted. For mange var det første gang de befant seg i et annet land og utenfor landsbyen eller nabolandsbyen. Ikke nok med det. De var der alene. Kun omringet av venner, lagspillere og motspillere.


Glede ved mål. Gleden, den inderlige gleden som overstrømmer i det ballen de har kjempet sånn med endelig går inn mellom stengene blir en glede sluppet løs igjennom dansende hofter, salto og rungende jubel fra publikum,


Glede over livet.
Glede når nordmenn prøver å snakke swahili.

Gleden ved å se seg på bilde. Det var ikke få bilder som ble tatt i løpet av disse dagene, men det var like morsomt hver dag en av ungene ble tatt bilde av og fikk se seg selv. En hel flokk samlet seg rundt deg for å prøve å få sett seg selv på skjermen.

Glede når afrikanere for første gang prøver å hoppe på en trampoline. Det var som å se på Bambi på isen.
    Så står disse igjen; Idrettsglede, livsglede og trosglede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar